Na hlavný obsah

NHL: Slafkovský prispel asistenciou k triumfu Montrealu nad Calgary

Na ľade strávil 15:22 min a pripísal si na konto plusový bod.

NHL: Slafkovský prispel asistenciou k triumfu Montrealu nad Calgary
Slovenský hokejista Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský (druhý sprava) sa teší so spoluhráčmi po výhre v zápase zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens - Calgary Flames. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na utorok (13. 12.) v NHL asistenciou k víťazstvu Montrealu nad Calgary 2:1 po nájazdovom rozstrele. Na ľade strávil 15:22 min a pripísal si na konto plusový bod.

Adam Ružička sa v drese hostí bodovo nepresadil. New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehralo na štadióne New Yorku Rangers 3:4 po predĺžení.

Slafkovský v 42. minúte vybojoval puk v rohu klziska a naservíroval ho Joshovi Andersonovi, ktorý prekonal Jacoba Markströma. Slovenský krídelník vyslal na švédskeho brankára tri strely.

O zisku dvoch bodov pre Canadiens rozhodol nájazd Kirbyho Dacha, Jake Allen vykryl 34 striel. Ružička odohral za Flames 12:25 min. NY Rangers ukončili 11-zápasovú víťaznú sériu New Jersey na klziskách súperov.

Tatar bol na ľade 19:21 min, pred Jaroslavom Halákom dostal v bránke domácich prednosť Igor Šesťorkin. Anaheim bez Pavla Regendu prehral v Ottawe 0:3.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport