Na hlavný obsah

NHL: Tampa s Černákom slávila štvrté víťazstvo za sebou

Rozhodla v 3. tretine.

NHL: Tampa s Černákom slávila štvrté víťazstvo za sebou
Na snímke hráč Tampy Brayden Point oslavuje gól v zápase zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning - Columbus Bue Jackets. Foto: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay Lightning so slovenským obrancom Erikom Černákom si pripísali v NHL štvrté víťazstvo za sebou. V noci na piatok (16. 12.) si poradili doma s Columbusom 4:1 aj vďaka dvom gólom a asistencii Brandona Hagela.

Po 23 zápasoch sa skončila bodová séria Mitcha Marnera, útočník Toronta nebodoval pri prehre Maple Leafs na ľade New Yorku Rangers 1:3 a nenatiahol tak klubový rekord. Slovenský brankár Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky „jazdcov“.

Tampa rozhodla duel s Blue Jackets v tretej tretine, ktorú vyhrala 3:0. Okrem Hagela zaznamenal tri body aj jeho spoluhráč z útoku Nikita Kučerov (0+3). Černák odohral 18:20 min. so ziskom troch plusových bodov, na súperovu bránku vyslal dve strely a rozdal tri bodyčeky.

V akcii boli aj ďalší dvaja Slováci. Hráči New Jersey s útočníkom Tomášom Tatarom podľahli Philadelphii 1:2 a po sľubnom vstupe do sezóny utrpeli už štvrtú prehru za sebou. Tatar si počas 11:33 min na ľade pripísal jednu strelu a jeden hit.

Montreal prehral s Anaheimom

Montreal prehral s Anaheimom 2:5, slovenský krídelník Juraj Slafkovský počas 12:44 min na ľade ohrozil bránku Ducks jednou strelou.

Washington stále bez zraneného obrancu Martina Fehérváryho prehral doma s Dallasom 1:2 a ukončil sériu piatich triumfov. Stars sa mohli oprieť o výkon brankára Jakea Oettingera, ktorý zneškodnil 45 striel.

Kapitán Capitals Alexander Ovečkin sa tentoraz nezapísal do streleckej listiny a stále zostáva na méte 800 gólov, od vyrovnania zápisu Gordieho Howea (801) na druhom mieste historického poradia kanonierov ho naďalej delí jeden presný zásah.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport