Na hlavný obsah

NHL: Washington bez Fehérváryho vyhral vo Winnipegu

Slovenský obranca vynechal zápas pre zranenie.

NHL: Washington bez Fehérváryho vyhral vo Winnipegu
Na snímke brankár Winnipegu Connor Hellebuyck zneškodňuje strelu hráča Washingtonu Nica Dowda. Foto: ČTK / AP / Fred Greenslade

Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v noci na pondelok (12. 12.) v zápase NHL na ľade Winnipegu Jets 5:2. Skóre uzavrel ich kapitán Alexander Ovečkin, ktorý strelil svoj 797. gól v základnej časti a v historickom poradí stráca na druhého Gordieho Howea (801) už iba štyri góly. Slovenský obranca v službách Washingtonu Martin Fehérváry vynechal pre zranenie v hornej časti tela štvrtý zápas za sebou.

Fehérváry absentuje v zostave Capitals od zápasu s Calgary 4. decembra. Jeho tím odvtedy zvíťazil vo všetkých zápasoch a triumfom nad Jets natiahol víťaznú sériu na štyri stretnutia. Winnipeg prehral po štyroch víťazstvách a naďalej je druhý najlepší tím Západnej konferencie.

Na Západe sú na tom bodovo lepšie iba hráči Vegas Golden Knights. Nič na tom nezmenila ani ich domáca prehra v zápase lídrov konferencií s Bostonom 1:3. Bruins 22. víťazstvom v sezóne potvrdili pozíciu najlepšieho tími doterajšieho priebehu súťaže.

Hráči Colorada Avalanche triumfovali na ľade St. Louis Blues 3:2 po predĺžení, hoci od 59. minúty prehrávali gólom vo vlastnej presilovke 1:2. Deväť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času však svojím druhým gólom v zápase vyrovnal Mikko Rantanen, ktorý v 29. sekunde predĺženia dokonal obrat „lavín“ a aj svoj hetrik.

Keller sa tešil z hetriku

Z trojgólového zápisu zavŕšeného víťazným gólom v predĺžení sa tešil aj útočník Arizony Coyotes Clayton Keller. Jeho tím zvíťazil na domácom ľade nad Philadelphiou Flyers 5:4 po predĺžení.

V riadnom hracom čase sa neskončil ani zápas medzi Columbusom a Los Angeles, v ktorom domáci viedli po dvoch tretinách 5:3. Anže Kopitar svojím druhým gólom v zápase a Adrian Kempe v tretej časti vyrovnali na 5:5, no domáci si napokon predsa len pripísali víťazstvo.

V 40. sekunde predĺženia o ňom rozhodol Johnny Gaudreau, ktorý zaznamenal v zápase tri kanadské body. Jeho spoluhráč Jack Roslovic odohral svoj bodovo najlepší zápas v sezóne, keď k dvom gólom pridal aj dve asistencie.

Hráči Floridy Panthers podľahli na domácom ľade Seattle Kraken 2:5. Hostia bodovali naplno po troch prehrách na klziskách súperov. Svoj prvý gól v drese „panterov“ strelil veterán Eric Staal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport