Na hlavný obsah

Obchody sa počas štátnych sviatkov zatvoria, niektoré úrady už aj skôr

Na Štedrý deň majú obchody otvorené do 12.00 h.

Obchody sa počas štátnych sviatkov zatvoria, niektoré úrady už aj skôr
Ilustračná snímka pošty. Foto: RTVS

Sviatočný režim čaká obchody aj úrady. Ľudia môžu nakupovať potraviny v obchodoch alebo tiež v nákupných centrách aj na Štedrý deň takmer do poludnia. Počas štátnych sviatkov obchody zostanú zatvorené. V inom rytme však budú fungovať úrady. Niektoré neotvoria ani mimo sviatočných dní.

Ministerstvo práce chce šetriť na energiách a znižovať spotrebu, a to nie len pred Vianocami. Úrady práce budú 23. a 27. decembra fungovať iba v obmedzenom režime. „Klienti budú mať v týchto dňoch na úradoch práce k dispozícii iba podateľňu, a to v čase od 8.00 do 10.00 h,“ priblížila hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Marianna Šebová.

Od 23. do 27. decembra budú zatvorené aj všetky pobočky Sociálnej poisťovne. K dispozícii však zostávajú elektronické služby a aj podateľňa.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dopravné inšpektoráty

Zatvorenie úradov práce ovplyvní aj dostupnosť niektorých dopravných inšpektorátov a okresných úradov. Keďže viaceré sídlia v rovnakých budovách, 23. a aj 27. decembra zostanú takisto zatvorené. Dopravné inšpektoráty otvoria až najbližšiu stredu (28. 12.), aj to iba na jeden deň.

„Dopravné inšpektoráty nebudú poskytovať službu na celom Slovensku v dňoch 29. a 30. decembra, a to z toho dôvodu, že prechádzame na nový systém vydávania evidenčných čísel na vozidlách a potrebujeme všetko nastaviť,“ vysvetlila hovorkyňa rezortu vnútra Zuzana Eliášová.

Do konca roka si teda po budúcej strede nové auto ľudia do evidencie nenahlásia, neprepíšu ani majiteľa a rovnako sa nedostanú ani k novým poznávacím značkám. Všetky tieto služby pritom nebudú dostupné ani elektronicky cez portál slovensko.sk.

Poslednú korešpondenciu si na pošte ľudia vybavia v piatok (23. 12.), deň pred Štedrým dňom. Všetky jej pobočky sa na tri dni zatvoria. Pošty, ktoré sú v sobotu bežne otvorené kratšie než do 12.00 h, otváracie hodiny meniť nebudú a zostanú otvorené tak, ako obyčajne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko