Na hlavný obsah

Obec Svinia prišla o starostu. Súd ho obžaloval z napadnutia jeho predchodcu

Sľub zložil len pred týždňom.

Obec Svinia prišla o starostu. Súd ho obžaloval z napadnutia jeho predchodcu
Tabuľa obce Svinia. Foto: RTVS

Obec Svinia v okrese Prešov nemá starostu. Zvolený starosta len pred týždňom zložil sľub. O funkciu však prišiel po verdikte súdu, ktorý ho uznal vinným z napadnutia jeho predchodcu.

Vladimír Bendík bol vo funkcii starostu iba týždeň. Pred niekoľkými rokmi sa dostal do konfliktu so svojím predchodcom. Kým ten tvrdí, že ho napadol, Bendík hovorí, že je nevinný.

„Toto nebolo jednorazové, raz sa to stalo, potom o tri o štyri mesiace vznikol ďalší konflikt. No tak ja som musel zavolať políciu, tu bolo dvadsaťpäť zásahových policajtov,“ podotkol bývalý starosta Miroslav Nawrat.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ja som na neho nezaútočil, ja som bránil svoju ženu, som ho ani neudrel, lebo chlapci nás odtiahli ako obecná hliadka. Ja som ho neudrel fyzicky,“ oponuje Bendík.

Na súde však neuspel. Týždeň po tom, ako zložil sľub, zaznel definitívny verdikt. Súd Bendíka uznal za vinného z prečinu útoku na verejného činiteľa. Uložil mu za to peňažný trest vo výške 300 eur. Za právoplatný trestný čin mu mandát automaticky zanikol.

Vedenia obce sa do doplňujúcich komunálnych volieb, ktoré by mali byť na jar, ujme jeho zástupca. Toho si poslanci zvolili na večernom zastupiteľstve. Stal sa ním Juraj Beliš. „Som zamestnaný, čiže budem sa snažiť skĺbiť aj jedno aj druhé zamestnanie, aby nebolo ani jedno ani druhé nejak ohrozené,“ skonštatoval.

Chce dať preveriť, čo všetko starosta za týždeň vo funkcii urobil, ako aj to, že po odovzdaní úradu ešte prevzal obecnú poštu. Bendík tvrdí, že to bolo omylom. Myslel si, že ide o jeho súkromnú zásielku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny