Na hlavný obsah

Obžalovaný gynekológ odmieta sexuálne zneužívanie maloletých dievčat

Dve z troch sa dostavili na pojednávanie.

Muž, ktorý je obžalovaný zo zneužívania maloletých dievčat, sa postavil pred súd. V Novom Meste nad Váhom sa začal proces s gynekológom z Myjavy. Lekár svoju vinu popiera. Hrozí mu až 12-ročný trest.

Gynekológ, ktorý pracoval v piešťanskej a myjavskej nemocnici vo štvrtok (1. 12.) prišiel na pojednávanie na súd do Nového Mesta nad Váhom.

Prokurátor podal na obžalovaného Martina Krča 26. apríla 2021 obžalobu pre pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania v súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Lekár sa mal s dievčatami zo sociálne slabšieho prostredia stretávať aj mimo ambulancie. K neprístojnému správaniu malo dôjsť pred štyrmi rokmi.

V mesiacoch júl až október 2018 sa vo svojom byte mal dopustiť viacnásobného pohlavného alebo orálneho sexu samostatne celkom s tromi maloletými dievčatami, pričom vedel, že nedovŕšili 15 rokov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dve z dievčat prišli na pojednávanie. Sudca pre citlivú tému vylúčil verejnosť z pojednávania.

„V podstate na citlivosť celej tej kauzy nebudem Vám dávať ďalšie informácie, myslím, že to je tak z mojej strany asi všetko,“ vyjadril sa obžalovaný gynekológ Krč.

Gynekológ aktuálne pôsobí v nemocnici v Kežmarku. K obvineniam sa vyjadril pred časom na sociálnej sieti.

Pojednávanie bude na okresnom súde v Novom meste nad Váhom pokračovať v januári. Lekárovi hrozí až 12-ročný trest.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko