Na hlavný obsah

Odermatt potvrdil prvé miesto, vyhral obrovský slalom v Alta Badii

Adam Žampa skončil na 28. mieste.

Odermatt potvrdil prvé miesto, vyhral obrovský slalom v Alta Badii
Zľava lyžiari Henrik Kristoffersen, Marco Odermatt a Žan Kranjec. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt zvíťazil v pondelkovom (19. 12.) obrovskom slalome Svetového pohára v talianskej Alta Badii. V súčte časov oboch kôl zdolal Nóra Henrika Kristoffersena, ktorý si zopakoval druhé miesto z nedele, o 20 stotín sekundy. Pódium doplnil Slovinec Žan Kranjec (+0,92 s).

Slovák Adam Žampa obsadil 28. miesto s mankom 4,79 sekundy.

Odermatt mal pred druhým kolom viac ako pol sekundový náskok, no už po prvom medzičase ho celý stratil. Vo zvyšku trate však zabral a zaznamenal pätnáste víťazstvo vo SP v kariére a štvrté v prebiehajúcej sezóne.

„Bol to jeden z najväčších súbojov v kariére nielen so súpermi, ale aj s traťou a únavou. Opäť to bolo veľmi vyrovnané a mal som v niektorých momentoch šťastie. Dúfam, že teraz bude čas a priestor na oddych,“ uviedol vo vysielaní televízie Eurosport švajčiarsky lyžiar, ktorý zvýšil náskok na čele celkového hodnotenia i v disciplíne.

Adam Žampa si pripísal do celkového hodnotenia ďalšie tri body. Napriek žiadnej výraznejšej chybe v druhom kole prišiel do cieľa na priebežnom šiestom mieste a celkovo klesol o tri priečky v porovnaní s prvým kolom. Jeho brat Andreas obsadil v prvom kole 45. miesto a nepostúpil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport