Na hlavný obsah

Pentagón dostal niekoľko stoviek správ o výskyte UFO

Zatiaľ nič nevedie k tomu, že by niektoré objekty boli mimozemského pôvodu.

Pentagón dostal niekoľko stoviek správ o výskyte UFO
Na ilustračnej snímke podoba mimozemšťana. Foto: Pixabay

Nový úrad Pentagónu, ktorý sa zriadil za účelom sledovania správ o neidentifikovaných lietajúcich objektoch (UFO), dostal niekoľko stoviek nových správ, ale zatiaľ nemá žiadne dôkazy o mimozemskom živote.

Novinárom to povedalo vedenie úradu AARO. To sa zodpovedá za sledovanie neidentifikovaných objektov na oblohe, ale tiež pod vodou alebo vo vesmíre.

Námestník ministra obrany pre spravodajstvo a bezpečnosť Ronald Moultrie uviedol, že zatiaľ sa nič nenašlo, čo by viedlo k presvedčeniu, že niektorý z objektov bol mimozemského pôvodu.

Akýkoľvek neautorizovaný systém v americkom vzdušnom priestore je však hrozbou pre bezpečnosť.

Riaditeľ AARO Sean Kirkpatrick dodal, že existuje mnoho nových technológií, ktoré zavádzajú USA a Čína. Tie sa môžu mylne zameniť za UFO.

Môžu to byť napríklad budúce bombardéry a stíhačky vybavené technológiou stealth. Tá má spôsobiť, aby sa ťažko zistiti radary, drony a hypersonické rakety.

AARO tak koordinuje svoju činnosť s Pentagónom a spravodajskými službami. A to za účelom získania informácie o charakteristických znakoch americkej technológie. Mohli by tak potom vylúčiť tieto lietadlá alebo drony, uviedla agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet