Na hlavný obsah

Petra Vlhová skončila druhá v obrovskom slalome v Semmeringu

Predstihla ju len Shiffrinová.

Petra Vlhová skončila druhá v obrovskom slalome v Semmeringu
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa teší po príchode do cieľa. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka obsadila druhú priečku v utorkovom (27. 12.) obrovskom slalome v rakúskom Semmeringu. Prekonala ju len Američanka Mikaela Shiffrinová o 13 stotín sekundy. Tretia prišla do cieľa Talianka Marta Bassinová so stratou 0,31 sekundy.

Fenomenálna Američanka mala po prvom kole sľubný náskok 72 stotín a hoci v druhom kole predviedla piatu najrýchlejšiu jazdu, stačilo jej to na 78. víťazstvo v prestížnom seriáli.

Vlhová, ktorá bola v druhom kole najrýchlejšia, si práve v rakúskom stredisku pripísala prvý triumf v „obráku“ v Svetovom pohári. Pred štyrmi rokmi v Semmeringu zvíťazila pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a Tessou Worleyovou z Francúzska.

Dvadsaťsedemročná slovenská reprezentantka dosiahla 62. pódiové umiestenie v kariére a piate v tejto sezóne. V novembri skončila dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi a v talianskom Sestriere bola tiež dvakrát na bronzovom stupienku, raz v slalome a raz v „obráku“.

Zľava slovenská lyžiarka Petra Vlhová (2. miesto), Američanka Mikaela Shiffrinová (1. miesto) a Talianka Marta Bassinová (3. miesto).
Zľava slovenská lyžiarka Petra Vlhová (2. miesto), Američanka Mikaela Shiffrinová (1. miesto) a Talianka Marta Bassinová (3. miesto).Foto: TASR

Obrovský slalom v Semmeringu je náhrada za zrušené preteky v rakúskom Söldene. Premiérové podujatie tejto sezóny SP 24. októbra organizátori museli zrušiť pre nepriaznivé počasie.

Reakcie pretekárok

„Prvá jazda nebola najlepšia, v druhej boli podmienky ako stvorené pre mňa. Som rada, že som si udržala pozíciu. Na preteky som sa tešila, do Vianoc to bolo dobré, potom to bolo horšie. Ráno ma bolelo brucho, predošlé dni som mala aj horúčku, bola som neustále na toalete. Tri dni som bola v posteli, nič som nejedla, ale už sa cítim dobre,“ uviedla Vlhová pre RTVS.

„Lepší začiatok trojdňového bloku pretekov v Semmeringu som si ani nemohla želať. V náročných podmienkach to bolo divoké, no zvládla som obe jazdy, išli mi dobre lyže,“ povedala v cieli Shiffrinová.

Vďaka druhému miestu sa Slovenka dostala na druhé miesto v hodnotení disciplíny so ziskom 190 bodov. Líderka Bassinová má 240 bodov. Shiffrinová je piata so ziskom 160 bodov, Američanka je však líderka celkového hodnotenia SP. Nazbierala 675 bodov, druhá Talianka Sofia Goggiová ich má 470. Vlhová je tretia so 420 bodmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport