Na hlavný obsah

Po zrážke nákladného auta vezúceho ruských vojakov s mikrobusom zomrelo najmenej 16 ľudí

Traja ťažko zranení sú na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Na snímke zachytená nehoda kamióna s mikrobusom
Najmenej 16 mŕtvych si v stredu (7. 12.) vyžiadala zrážka nákladného vozidla, prevážajúceho ruských vojakov, a mikrobusu pri meste Šachtarsk.Foto: twitter/ Ukrajina kriminalnaja

Najmenej 16 mŕtvych si v stredu (7. 12.) vyžiadala zrážka nákladného vozidla, prevážajúceho ruských vojakov, a mikrobusu pri meste Šachtarsk, ktoré leží zhruba 50 kilometrov východne od Donecka v Ruskom okupovanej časti Donbasu na východe Ukrajiny.  Informovala o tom agentúra TASS.

Traja ťažko zranení sú na jednotke intenzívnej starostlivosti, uviedla ruská agentúra s odvolaním sa na zdroj medzi záchranármi. Ten uviedol, že o život prišiel aj vodič kamióna. Miestne úrady neskôr spresnili, že zranenia utrpelo celkovo šesť ľudí.

Na sociálnych sieťach sa objavili zábery z miesta nehody, na ktorých je vidieť ruské nákladné auto Kamaz s kabínou vkliesnenou do mikrobusu.

Vzhľadom na mieru poškodenia oboch vozidiel denník Ukrajinska pravda odhadol, že o život pravdepodobne prišli hlavne cestujúci z mikrobusu. Tie na Ukrajine a v Rusku často nahrádzajú či dopĺňajú linkové autobusy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet