Na hlavný obsah

Nehoda autobusu, ktorý sa zrútil z mosta, si vyžiadal sedem obetí

Príčina pádu vozidla z mosta stále nie je známa.

Nehoda autobusu, ktorý sa zrútil z mosta, si vyžiadal sedem obetí
Na snímke autobus leží v rieke Lérez po páde z mosta v španielskom Pontevedra. Foto: TASR/AP

Španielske úrady v pondelok (26. 12.) oznámili, že záchranári vytiahli telo ďalšej obete z vraku autobusu, ktorý havaroval v sobotu (24. 12.) na Štedrý večer v regióne Galícia na severozápade Španielska.

Celkovo si tak nehoda, pri ktorej sa tejto autobus zrútil z mosta do rieky Lérez, vyžiadala sedem obetí na životoch a dvoch ranených, informovala o tom agentúra AP.

https://twitter.com/gchahal/status/1607247031235485698

Pátranie po obetiach záchranári obnovili po tom, ako im jeden z preživších pasažierov povedal, že medzi nezvestnými je žena v strednom veku, ktorá autobusom taktiež cestovala. Uviedol to predstaviteľ regionálnej vlády v Galícii José Miones.

Záchranári totiž pôvodne pátrali len po ôsmich pasažieroch. Spravili tak na základe výpovede šoféra autobusu, ktorý nehodu taktiež prežil.

Príčina pádu z mosta je neznáma

Príčina pádu autobusu z mosta stále nie je jasná, no šéf regionálnej vlády Alfonso Rueda naznačil, že nehodu mohlo spôsobiť nepriaznivé počasie. V čase nehody totiž husto pršalo.

Šofér autobusu mal po nehode negatívny výsledok testu na prítomnosť alkoholu a iných omamných látok.

V rieke Lérez aj v pondelok vidieť modrú strechu čiastočné potopného autobusu, všíma si AP. Úrady uviedli, že havarovaný autobus z vody vytiahnu v utorok (27. 12.).

K nehode autobusu prišlo v sobotu na Štedrý deň v horskej oblasti na severozápade regiónu Galícia. Pomoc na miesto privolal šofér, ktorý si na moste všimol pretrhnuté zábradlie, keď v hustom daždi prechádzal okolo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet