Na hlavný obsah

Podozrivý z útoku na manžela Nancy Pelosiovej tvrdí, že je nevinný

A to vo všetkých šiestich bodoch obžaloby.

Podozrivý z útoku na manžela Nancy Pelosiovej tvrdí, že je nevinný
Na archívnej snímke obvinený David DePape. Foto: TASR/AP

Muž, ktorý v októbri zaútočil na 82-ročného manžela predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov, v stredu (28. 12.) vyhlásil, že je nevinný v šiestich bodoch obžaloby vrátane pokusu o vraždu. S odvolaním sa na prokuratúru o tom informovala agentúra AP.

Podozrivý David DePape sa vlámal do domu Pelosiovcov v San Franciscu 28. októbra. Pôvodne plánoval únos Pelosiovej, ktorá však bola v tom čase vo Washingtone. Namiesto toho 42-ročný DePape zaútočil na Paula Pelosiho.

Pelosimu sa síce podarilo privolať políciu a otvoriť vchodové dvere, ale DePape ho ešte pred jej príchodom udrel do hlavy kladivom a spôsobil mu aj ďalšie zranenia.

Zlomenina lebky a zranenie ramena

Pelosi upadol nakrátko do bezvedomia, prebral sa v kaluži vlastnej krvi. Po prevoze do nemocnice podstúpil operáciu zlomeniny lebky a vážnych zranení ramena pravej ruky a zápästí. Medzičasom sa už objavil na verejnosti, mal však v klobúk a rukavice, ktorými si zakrýval rany.

DePape čelí v súvislosti s útokom viacerým obvineniam. V štáte Kalifornia ho obvinili z pokusu o vraždu, vlámania, útoku so smrtiacou zbraňou, týrania staršej osoby, neoprávneného zadržiavania staršej osoby a ohrozenia verejného činiteľa a jeho rodiny.

Na federálnej úrovni bol obvinený z pokusu o únos americkej predstaviteľky a z napadnutia jej rodinného príslušníka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet