Na hlavný obsah

Polícia začala trestné stíhanie za uloženie viac ako 20 ton odpadu

Páchateľ nie je známy.

Polícia začala trestné stíhanie za uloženie viac ako 20 ton odpadu
Na snímke enviropolícia a nájdený odpad. Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kra

Prešovskí enviropolicajti odhalili miesto protiprávne uloženého odpadu a začali trestné stíhanie za prečin neoprávnené nakladanie s odpadmi. Neznámy páchateľ mal uložiť 20,5 tony odpadu na katastrálnom území mesta Hanušovce nad Topľou. V pondelok (19. 12.) o tom informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (P PZ).

Podľa zistení enviropolicajtov odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality (NCODK) P PZ doposiaľ neznámy páchateľ „mal do konca októbra tohto roka v katastrálnom území mesta Hanušovce nad Topľou (okres Vranov nad Topľou) bez súhlasu príslušného orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva uložiť a ponechať na inom mieste, ako na mieste na to určenom, 20,5 tony odpadu“.

Prevažne išlo o obaly z papiera a lepenky, obaly z plastov, plasty, sklo a drevo na ploche o veľkosti približne 30×20 metrov. Páchateľ svojím konaním neoprávnene nakladal s odpadmi v rozsahu zhruba 10 000 eur.

„Enviropolicajti vykonali obhliadku miesta činu aj za účasti znalcov z odboru geodézie a odpadov. Počas prehliadky zistili, že na mieste bol bez povolenia uložený rôzny odpad – polyamidy, polykarbonáty, pet fľaše, fólie, ABS, lexan a iné,“ uviedla.

Hovorkyňa dodala, že odpad sa nachádzal v skoro 300 kusoch tzv. „big-bagoch“, 14-tich drevených a plastových debnách a na 72 paletách. Ďalšie nájdené materiály sa zašlú na znalecké skúmanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny