Na hlavný obsah

Poslanci budú o štátnom rozpočte hlasovať až 13. decembra

Presunuli aj hlasovania o daňových zákonoch.

Poslanci budú o štátnom rozpočte hlasovať až 13. decembra
Na snímke schôdza parlamentu. Foto: RTVS

Národná rada (NR) SR by mala o návrhu zákona o štátnom rozpočte na budúci rok rozhodnúť až 13. decembra. Návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2023 až 2025, v polovici októbra schválila vláda. Vyplýva z neho, že deficit verejných financií SR by mal v budúcom roku vzrásť na 6,44 % hrubého domáceho produktu (HDP) z tohtoročných takmer 5 %.

Návrh štátneho rozpočtu na rok 2023 kritizuje opozícia, SaS avizovala, že ho nepodporí. Smer-SD podmieňuje podporu rozpočtu garanciou predčasných volieb.

Na utorok (6. 12.) zároveň presunuli poslanci hlasovanie o vládnych novelách zákona o dani z príjmov, o dani z pridanej hodnoty (DPH). Presúva sa aj hlasovanie o poslaneckej novele zákona, ktorá hovorí o možnosti získať finančný príspevok za úhradu tovarov a služieb.

Z návrhu zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice predložili poslanci OĽANO. vyplýva, Vyplýva z neho, že za úhradu tovarov a služieb by mohli ľudia získať finančný príspevok na základe pokladničného dokladu z pokladnice e-kasa klient.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko