Na hlavný obsah

Predčasné voľby chce 65 percent obyvateľov Slovenska

Dovládnutie vlády v demisii chce 22 percent.

Predčasné voľby chce 65 percent obyvateľov Slovenska
Ilustračné foto - vkladanie volebného lístka do urny. Foto: TASR

Súčasná situácia by sa mala podľa 65 percent obyvateľov Slovenska vyriešiť predčasnými voľbami. Ďalších 22 percent si myslí, že vláda v demisii by mala dovládnuť do riadneho termínu volieb. Osem percent volá po menovaní úradníckej vlády. Vyplýva to z volebného modelu a potenciálu strán, ktorý v decembri realizovala agentúra Median.

„Po predčasných voľbách volajú častejšie ľudia vo veku 30 až 59 rokov, ľudia so stredoškolským vzdelaním alebo obyvatelia Banskobystrického a Nitrianskeho kraja,“ ozrejmila agentúra.

Päťdesiatšesť percent respondentov, ktorí volajú po predčasných voľbách, v prieskume deklarovalo, že by sa mali konať už v prvom kvartáli roka 2023. „Ďalších 36 percent volá po termíne v druhom kvartáli roka 2023. Len šesť percent je za letný termín a len jedno percento za neskorší termín,“ doplnila agentúra.

Vyše 70 percent respondentov považuje podľa prieskumu za správne pre ďalšie fungovanie našej krajiny vyslovenie nedôvery vláde Národnou radou SR. Opačný názor má 22 percent opýtaných. Prieskum sa konal od 19. do 23. decembra na vzorke 1006 respondentov

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko