Na hlavný obsah

Prezidentka sa stretla s Hegerom. Hovorili s premiérom o aktuálnej politickej situácii

Dianie v parlamente hlava štátu pozorne sleduje.

Prezidentka sa stretla s Hegerom. Hovorili s premiérom o aktuálnej politickej situácii
Prezidentka SR Zuzana Čaputová predniesla v parlamente správu o stave republiky. Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok (13. 12.) popoludní stretla s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Hovorili spolu o vývoji aktuálnej politickej situácie. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

„Stretnutie sa uskutočnilo z iniciatívy predsedu vlády Hegera, ktorý si ho vyžiadal, aby si s prezidentkou vymenili pohľady na aktuálnu krízu a povedali si, aké sú možnosti riešenia,“ priblížila hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

Poslanci Národnej rady SR v utorok posunuli hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde na štvrtok (15. 12.) o 17.00 h. Prezidentka následne uviedla, že situáciu v parlamente pozorne sleduje.

Zdôraznila, že akékoľvek riešenie vládnej krízy má aktuálne v rukách parlament alebo vláda. „Ja som, samozrejme, pripravená realizovať svoje kompetencie, keď na to príde,“ dodala. Slovensko podľa nej potrebuje pokoj, ako aj stabilnú a funkčnú vládu.

Úradnícku vládu považuje prezidentka za krajnú možnosť. Ako zdôvodnila, nie je jednoduché takýmto spôsobom zostaviť odborníkov na krátky čas, keďže úradnícka vláda sa väčšinou zostavuje do predčasných volieb. Zároveň znamená úradnícka vláda podľa nej prebranie politickej zodpovednosti v čase kríz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko