Na hlavný obsah

Pri ostreľovaní v Donbase utrpel zranenia bývalý šéf Roskosmosu Rogozin

Jeho stav nie je život ohrozujúci.

Pri ostreľovaní v Donbase utrpel zranenia bývalý šéf Roskosmosu Rogozin
Na snímke bývalý generálny riaditeľ ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin. Foto: Twitter/nexta_tv

Pri ostreľovaní ukrajinského mesta Doneck utrpel v stredu (21. 12.) zranenia bývalý ruský vicepremiér a bývalý generálny riaditeľ ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin a ešte jeden vysokopostavený proruský predstaviteľ. Informovla o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na ruské tlačové agentúry.

Pri stredajšom ostreľovaní ukrajinskou armádou pritom podľa ruských médií utrpel na predmestí Donecka zranenia aj Rogozin. Tento bývalý ruský vicepremiér poskytuje v ukrajinských oblastiach, Doneckej a Luhanskej, na ktoré si Moskva nárokuje, vojenské poradenstvo.

Zranenia chrbta a hospitalizácia

Podľa agentúry TASS, ktorá cituje jedného z Rogozinových asistentov, utrpel bývalý šéf Roskosmosu zranenia chrbta a bol hospitalizovaný. Jeho stav však nie je život ohrozujúci.

Druhým raneným vysokopostaveným proruským predstaviteľom je Vitalij Chocenko, predseda vlády samozvanej Doneckej ľudovej republiky.

Obaja muži utrpeli zranenia pri ostreľovaní hotela v okrajových častiach Donecka, ktorý sa stal cieľom vysokopresných zbraní. V čase útoku sa v hoteli nachádzal aj ruský poslanec parlamentu, podľa ktorého útočníci nekonali náhodne, ale dostali tip.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet