Na hlavný obsah

Putin sa stretol s vojenským vedením, aby rokoval o stratégii na Ukrajine

Viedol osobitné diskusie s veliteľmi rôznych zložiek obrany.

Putin sa stretol s vojenským vedením, aby rokoval o stratégii na Ukrajine
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol s vojenským vedením, ktoré dohliada na ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine, oznámil v sobotu (17. 12.) Kremeľ. informovala o tom agentúra AFP.

„V piatok (16.12.) pracoval prezident celý deň v spoločnom veliteľstve zložiek zapojených do špeciálnej vojenskej operácie,“ uviedol Kremeľ vo vyhlásení.

Putin sa stretol s ruským ministrom obrany Sergejom Šojgum a náčelníkom generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerijim Gerasimovom. Okrem toho „viedol osobitné diskusie“ aj s veliteľmi rôznych zložiek obrany.

„Rád by som počul vaše návrhy na to, ako máme v krátkodobom a stredne dlhom časovom horizonte postupovať,“ uviedol Putin v zostrihu, ktorý odvysielala ruská štátna televízia.

K stretnutiu prišlo v čase, keď Rusko zintenzívnilo útoky na Ukrajine. Po sérií vojenských neúspechov sa totiž ruská armáda zamerala na objekty ukrajinskej energetickej infraštruktúry, píše AFP.

Podľa Európskej únie možno tieto ruské útoky, v dôsledku ktorých sú na Ukrajine v zimnom období prerušované dodávky tepla a elektrickej energie do domácností, považovať za vojnové zločiny a šéf diplomacie EÚ Josep Borrell ich označil za barbarské.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet