Na hlavný obsah

Rastúci spor v senegalskom parlamente vyústil do roztržky medzi poslancami

Rokovanie sa muselo prerušiť.

Rastúci spor v senegalskom parlamente vyústil do roztržky medzi poslancami
Na snímke senegalská vlajka. Foto: Pixabay

V senegalskom parlamente sa vo štvrtok (1. 12.) strhla násilná potýčka medzi zákonodarcami po tom, čo jeden z opozičných poslancov dal úder do hlavy svojej kolegyni.

Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej išlo o vyústenie rastúceho rozporu medzi politikmi vládnucej a opozičnej strany.

Opozičný poslanec Massata Samb počas predstavovania rozpočtu pristúpil k Amy Ndiaye Gnibyovej z vládnej koalície Benno Bokk Yakaar a udrel ju zozadu do hlavy, čím vyvolal roztržku aj medzi ostatnými zákonodarcami.

Gnibyová po Sambovi hodila stoličku, načo ju iný muž zrazil na zem. Rokovanie sa muselo prerušiť, pretože politici si začali vymieňať rany, obvinenia a urážky.

Samb sa v parlamente vyjadroval k výrokom Gnibyovej. Zákonodarkyňa cez víkend kritizovala duchovného vodcu, ktorý sa staval proti tretiemu mandátu prezidenta Sally.

Poslankyňa sa tak podľa Samba dopustila urážky duchovného. Keď sa jeho poznámkam vysmiala a vyhlásila, že ju to nezaujíma, Samb k žene pristúpil a udrel ju.

Zábery z roztržky sa zdieľali na sociálnych sieťach a vyvolali diskusiu o násilí na ženách. Jedna potýčka medzi poslancami pritom vypukla už v septembri, keď sa prvýkrát po voľbách zišiel parlament a zákonodarcovia sa preťahovali o vedenie snemovne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet