Na hlavný obsah

Ruský parlament sa chystá zvýšiť dane pre Rusov, ktorí opustili krajinu

Ich presný počet nie je zrejmý.

Ruský parlament sa chystá zvýšiť dane pre Rusov, ktorí opustili krajinu
Na ilustračnej snímke ruská vlajka. Foto: Unsplash

Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, pripravuje zákon, na základe ktorého majú byť zvýšené dane Rusom, ktorí opustili krajinu. Podľa agentúry Reuters to v nedeľu (25. 12.) uviedol predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin.

Od februárovej ruskej invázie na Ukrajinu, ale hlavne po vyhlásení mobilizácie na jeseň, odišli z Ruska desiatky tisíc ľudí.

„Tí, ktorí opustili Ruskú federáciu, nielenže na diaľku pracujú pre ruské firmy, ale tiež požívajú všetky výhody, ktoré im to dáva v súlade s legislatívou našej krajiny,“ napísal Volodin na sociálnej sieti Telegram.

„Je správne zrušiť im výhody a zaviesť pre nich vyššiu sadzbu dane. Na príslušných zmenách legislatívy pracujeme,“ dodal.

Koľko Rusov opustilo krajinu?

Koľko Rusov od začiatku vojny svoju vlasť opustilo, nie je zrejmé. Niektoré miestne médiá písali, že do začiatku októbra ich odišlo až 700 000. Mnohí z nich sa tak rozhodli po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin v septembri vyhlásil čiastočnú mobilizáciu.

„Tí, ktorí si uvedomili, že urobili chybu, sa už vrátili. Zvyšok by mal pochopiť, že prevažná väčšina spoločnosti ich krok nepodporuje a domnieva sa, že zradili svoju krajinu, príbuzných a priateľov, tvrdí predseda dumy Volodin.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet