Na hlavný obsah

Samovražedný atentátnik v Indonézii zabil policajta a ďalších osem ľudí zranil

Traja zranení sú vo vážnom stave.

Samovražedný atentátnik v Indonézii zabil policajta a ďalších osem ľudí zranil
Úrady vyšetrujú výbuch ako teroristický útok- Foto: Twitter/Reuters

Na policajnej stanici v indonézskom meste Bandung v provincii Západná Jáva sa v stredu (7. 12.) ráno odpálil samovražedný atentátnik. Okrem seba zabil jedného policajta a ďalších osem ľudí zranil. Informovala o tom agentúra Kjódó. Z ôsmich zranených je sedem policajtov a jeden civilista, zranenia troch osôb sú vážne.

Atentátnik vošiel do areálu policajnej stanice na motocykli ráno v momente, keď sa policajti zoraďovali k rannému nástupu. Podľa agentúry Kjódó najprv ohrozoval policajtov nožom a potom sa odpálil. Na televíznych záberoch bolo vidieť, ako z budovy stúpa dym a ako sa ľudia v panike dali na útek po tom, ako sa ozvala hlasná rana.

Agentúra AP pripomenula, že Indonézia, najľudnatejšia moslimská krajina sveta, niekoľko samovražedných útokov zažila už v uplynulých rokoch.

Podľa agentúry Kjódó išlo teraz zrejme o takzvaného osamelého vlka, čo je v krajine niekoľko rokov nový fenomén. A hoci mu miestne úrady venujú veľkú pozornosť, takýmto útokom sa prakticky nedá zabrániť, uviedla japonská agentúra.

Útok začala vyšetrovať indonézska polícia spolu s protiteroristickou agentúrou, podľa ktorej je za atentát zodpovedná skupina Džamaah Anšarut Daulah (JAD), inšpirovaná džihádistickou organizáciou Islamský štát (IS).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet