Na hlavný obsah

Slovná prestrelka medzi šéfmi diplomacií

Maďarský minister sa stretol s Ficom.

Slovná prestrelka medzi šéfmi diplomacií
Na snímke slovenský minister zahraničných vecí Rastislav Káčer. Foto: RTVS

Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer kritizoval svojho maďarského kolegu, že sa v Bratislave popri rokovaní s partnermi V4 stretol aj s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Péter Szijjártó odkázal, že sa rád stretne s každým, kto stojí na strane Maďarska.

„Dosť mi to zdvihlo krvný tlak, keď som videl to avízo, že sa stretáva minister zahraničných vecí susednej krajiny s expremiérom a idú hovoriť o presadzovaní národných záujmov. Ak máme mať dobré susedské vzťahy, tak takéto gestá považujem za nezmyselné,“ vyhlásil Káčer.

Minister zahraničných vecí Maďarska to označil za bežnú prax. „Viac ako osem rokov som ministrom zahraničných vecí, ale ešte som nevidel, aby niekoho kritizovali za stretnutie s opozíciou. Do Budapešti prichádza veľmi veľa hostí a mnohí sú z opozície a ja som sa nikdy neurazil a nepovažoval to za neprirodzené,“ uviedol Szijjártó.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Šéfovia diplomacií sa stretli v čase, keď štvorica štátov nevystupuje jednotne proti ruskej agresii na Ukrajine. Maďarsko vetovalo balík finančnej pomoci Európskej únie pre Ukrajinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko