Na hlavný obsah

Spod trosiek budovy v meste Kryvoj Rog vytiahli telo dieťaťa

Dom zasiahla ruská raketa.

Spod trosiek budovy v meste Kryvoj Rog vytiahli telo dieťaťa
Budova daňového úradu, ktorú zničilo ruské ostreľovanie v centre Kyjeva. Foto: TASR/AP

Záchranné zložky pri sobotňajšom (17. 12.) pátraní po tých, ktorí prežili ruský raketový útok, vytiahli z trosiek zasiahnutej obytnej budovy v ukrajinskom meste Kryvoj Rog telo rok a pol ročného chlapca. Informovala o tom agentúra AP.

Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenko na sociálnej sieti telegram napísal, že záchranári vytiahli telo chlapca spod trosiek domu zničeného ruskou raketou.

Celkovo tak pri piatkovom (16. 12.) útoku zahynuli štyria ľudia a ďalších 13 sa zranilo, informovali úrady.

Rezničenko povedal, že útoky pokračovali aj cez noc. Tie poškodili elektrické vedenie a domy v mestách Nikopol a Marhanec, ktoré sa nachádzajú neďaleko Záporožskej jadrovej elektrárne.

Ukrajina sa v piatok opäť vystavila masívnym, raketovým útokom z Ruska. Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v sobotu ráno informoval, že na ukrajinskú infraštruktúru sa vypálilo celkovo 98 rakiet.

Koľko rakiet zastavila protivzdušná obrana, však ukrajinská armáda neuviedla. Útoky sa sústredili najmä na Kyjevskú, Charkovskú a Záporožskú oblasť.

Kyjevské úrady hlásili, že protivzdušná obrana v piatok zostrelila 37 zo 40 rakiet, ktoré prenikli do vzdušného priestoru mesta.

Kyjevský starosta Vitalij Kličko v sobotu informoval, že dodávky elektriny majú po piatkových ruských útokoch dve tretiny domácností a dodávky vody už majú všetci obyvatelia hlavného mesta. Takisto dodal, že kyjevské metro už znova funguje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet