Na hlavný obsah

Strelec z kaviarne v Ríme útok vopred plánoval

Zomreli pri ňom štyri ženy.

Strelec z kaviarne v Ríme útok vopred plánoval
Polícia na mieste činu v Ríme. Foto: TASR/AP

Muž, ktorý v nedeľu (11. 12.) v jednej z kaviarní v Ríme zastrelil štyri ženy a zranil ďalšie tri osoby, útok plánoval dlho vopred. V stredu (14. 12.) to uviedol sudca zodpovedný za úkony predbežného vyšetrovania. Informovala o tom agentúra ANSA.

Päťdesiatsedemročný Claudio Campiti počas vypočúvania „neprejavil ľútosť“ nad tým, čo vykonal. Súd sa preto rozhodol nechať ho vo väzbe, keďže by na slobode „mohol pokračovať v násilnom konaní“.

Campiti začal strieľať na stretnutí vlastníkov bytov v kaviarni v rímskej štvrti Fidene. Jednou z obetí bola 50-ročná Nicoletta Golisanová, priateľka talianskej premiérky Giorgie Meloniovej.

Agentúra ANSA uvádza, že incident mohol dopadnúť oveľa horšie, keďže Campiti si do kaviarne priniesol 170 nábojov a ešte jeden zásobník. Ostatní účastníci stretnutia vlastníkov ho však premohli a držali ho, kým neprišla polícia.

Campiti mal už minulosti opakované spory so susedmi, uviedol jeden zo svedkov pre talianske médiá. Viackrát tiež žiadal o zbrojný preukaz, úrady mu to však zamietli. Zbraň, ktorou v nedeľu strieľal, pochádzala zo strelnice, kde bol členom.

Prokuratúra oznámila, že Campitiho obvinila z úkladnej masovej vraždy. Dodala, že na nedeľné stretnutie do kaviarne priniesol 6 000 eur v hotovosti a batoh s oblečením, čo naznačovalo, že po útoku plánoval utiecť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet