Na hlavný obsah

Super-G ovládla Shiffrinová, Vlhová opäť nedokončila

Američanka si upevnila vedenie v celkovom poradí.

Super-G ovládla Shiffrinová, Vlhová opäť nedokončila
Američanka Mikaela Shiffrinová reaguje v cieli Super G Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskom stredisku St. Moritz. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila ani svoju druhú rýchlostnú disciplínu v tejto sezóne. V nedeľnom (18. 12.) super-G Svetového pohára vo švajčiarskom St. Moritzi vypadla tesne pred cieľom, keď po chybe minula predposlednú bránku.

Tretí triumf v sezóne slávila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá si tak upevnila vedenie v celkovom poradí.

Shiffrinová dosiahla 77. víťazstvo v kariére, z toho piate v super-G. V nedeľu jej najlepšie vyšiel technický úsek v strednej časti a po prejazde cieľom viedla o viac ako pol sekundy. V tejto disciplíne naposledy triumfovala ešte v januári 2020 v bulharskom Bansku.

Druhá napokon skončila Talianka Elena Curtoniová, ktorá za víťazkou zaostala o 12 stotín. Dostala sa na čelo celkovej klasifikácie super-G, z ktorého zosadila Švajčiarku Corinne Suterovú a momentálne má na ňu štvorbodový náskok.

V St. Moritzi Suterovej nevyšiel práve technický úsek. „Vedela som, že v nedeľu to budú technické preteky a dôležité bude načasovanie. Myslím si, že mi to vyšlo,“ uviedla Talianka vo vysielaní televízie Eurosport. Pódium doplnila Romane Miradoliová z Francúzska (+0,40).

Vlhová vypadla v druhej rýchlostnej disciplíne v tejto sezóne. V sobotu (17.12.) nedokončila vo švajčiarskom stredisku zjazd.

V nedeľnom super-G vyšla v závere z ideálnej línie, na predposlednú bránku tak bola príliš široká a už sa do nej nezmestila. Na záverečnom medzičase strácala na Shiffrinovú 2,14 sekundy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport