Na hlavný obsah

Svetový pohár v biatlone: Úvodnú štafetu sezóny vyhrali Švédky, Slovenky skončili trináste

Zuzana Remeňová musela bežať trestný okruh.

Svetový pohár v biatlone: Úvodnú štafetu sezóny vyhrali Švédky, Slovenky skončili trináste
Švédska biatlonistka Elvira Öbergová sa teší v cieli štafety žien na 4x6 km. Foto: TASR/AP

Švédske biatlonistky zvíťazili vo štvrtkovej (1. 12.) úvodnej štafete novej sezóny Svetového pohára.

Štvorica v zložení Linn Perssonová, Anna Magnussonová, Hanna Öbergová a Elvira Öbergová dosiahla vo fínskom Kontiolahti čas 1:14:59,8 h. Druhé miesto obsadili so stratou 28,1 sekundy Nemky a tretie skončili Nórky (+31,5 s).

Slovenky v zložení Paulína Bátovská Fialková, Zuzana Remeňová, Ivona Fialková a Mária Remeňová obsadili 13. miesto. Stratili 6:25,8 min, keď okrem 16 dobíjaní musela Zuzana Remeňová bežať trestný okruh.

V najlepšej štvorke boli v prvej polovici pretekov tesné rozdiely. Švédky si začali vytvárať odstup po druhej výmene zásluhou Hanny Öbergovej, ktorá mala už na pri príchode na ležku náskok 7,8 sekundy pred druhou Taliankou Michelou Carrarovou.

Švédske biatlonistky v zložení Linn Perssonová, Anna Magnussonová, Hanna Öbergová a Elvira Öbergová.
Švédske biatlonistky v zložení Linn Perssonová, Anna Magnussonová, Hanna Öbergová a Elvira Öbergová. Foto: TASR/AP

Štafetu odovzdala na poslednom úseku bežiacej mladšej sestre Elvire s náskokom 21,4 sekundy pred Nórskom. Tá náskok s prehľadom kontrolovala, zvýšila ho ešte o takmer sedem sekúnd a zavŕšila triumf svojho tímu.

Slovenky figurovali po prvej odovzdávke vďaka Bátovskej Fialkovej na šiestom mieste, no po ležke Zuzany Remeňovej, ktorá prebíjala trikrát a raz minula, sa prepadli na trináste miesto.

Fialková prebrala štafetu na predposlednej pätnástej pozícii, predbehla Poľku Annu Makaovú a Bulharku Valnetinu Dimitrovovú a vrátila sa na trinástu priečku.

Mária Remeňová tento výsledok udržala po tom, ako minula všetky náhradné náboje a v závere predstihla Kanaďanku Jennu Sherringtonovú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport