Na hlavný obsah

Twitter plánuje zvýšiť poplatok za overený účet

Je to reakcia na poplatok v rámci aplikácií v operačnom systéme iOS.

Twitter plánuje zvýšiť poplatok za overený účet
Aplikácia Twitter spustená na mobilnom zariadení. Foto: TASR/AP

Americká sociálna sieť Twitter plánuje zvýšiť cenu svojho produktu Twitter Blue, modrej ikony, ktorá označuje overený profil. Informovala o tom agentúra Reuters.

Poplatok sa má zvýšiť na 11 amerických dolárov (10,45 eura) za mesiac zo 7,99 dolára (7,59 eura), ak sa platí prostredníctvom aplikácie pre iPhone. Pri platbe na webovej stránke siete sa cena zvýši na 7 dolárov (6,65 eura). Uviedol to v stredu (7. 12.) večer portál Information.

Tento krok je pravdepodobne reakciou na poplatok v rámci aplikácií v operačnom systéme iOS spoločnosti Apple.

Elon Musk sa stal vlastníkom Twitteru v októbri. Plánuje spustiť overenú službu mikroblogovacej stránky s rôznymi farebnými šekmi pre jednotlivcov, spoločnosti a vlády. Je to reakcia na jej prvý neúspešný štart. Ten viedol k nárastu užívateľov, ktorí sa na platforme vydávali za celebrity a značky.

Musk sa v sérii twitterových príspevkov minulý týždeň sťažoval na viaceré opatrenia spoločnosti Apple vrátane 30-percentného poplatku, ktorý výrobca iPhonov účtuje vývojárom softvéru za nákupy v aplikácii.

Zverejnil tiež odkaz, v ktorom naznačil, že je ochotný „ísť do vojny“ s Apple namiesto platenia provízie.

Musk sa neskôr stretol s generálnym riaditeľom Apple Timom Cookom a následne na twitteri napísal, že nedorozumenie týkajúce sa odstránenia Twitteru z obchodu s aplikáciami Apple sa vyriešilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika