Na hlavný obsah

Ukrajinská obrana zostrelila všetky drony, ktoré ráno útočili na Kyjev, tvrdí Zelenskyj

Stále však platia výstrahy a obyvatelia majú zostať v krytoch.

Ukrajinská obrana zostrelila všetky drony, ktoré ráno útočili na Kyjev, tvrdí Zelenskyj
Budova daňového úradu, ktorú zničilo ruské ostreľovanie v centre Kyjeva. Foto: TASR/AP

Ukrajinská vzdušná obrana zostrelila všetkých 13 dronov, ktorými ruská armáda útočila v stredu (14. 12.) ráno na Kyjev. Oznámil to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, informovala o tom agentúra AFP a televízia CNN.

Zelenskyj uviedol, že deň v Kyjeve sa v stredu začal ruským útokom iránskymi dronmi Šáhid. „Všetkých 13 bolo zostrelených našimi systémami vzdušnej obrany,“ uviedol Zelenskyj vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach.

Podľa predbežných informácií pri útoku poškodili dve administratívne budovy v kyjevskom Ševčenkovom obvode, uviedla miestna vojenská samospráva.

Podľa mestskej samosprávy obe budovy poškodili „trosky dronov“. Zverejnili tiež zábery, na ktorých vidieť rozsiahle poškodenú strechu jednej z týchto budov.

Podľa Guardianu sa v Kyjeve tiež po útokoch našli úlomky jedného z dronov, na ktorom bolo napísané „Za Riazaň“, čo je mesto na západe Ruska.

Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba uviedol, že stále platia vydané výstrahy, a vyzval obyvateľov Kyjeva, aby išli do úkrytov, keďže hrozba pretrváva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet