Na hlavný obsah

Ukrajinské ostreľovanie mesta Doneck si vyžiadalo šesť mŕtvych

Počet zranených zatiaľ zisťujú.

Ukrajinské ostreľovanie mesta Doneck si vyžiadalo šesť mŕtvych
Ilustračná snímka - Mesto Časiv Jar v Doneckej oblasti dňa 27. novembra 2022.

Ruskom dosadený starosta východoukrajinského mesta Doneck Alexej Kulemzin v utorok (6. 12.) uviedol, že pri ostreľovaní mesta ukrajinskými jednotkami zomrelo najmenej šesť miestnych civilistov. Informovala o tom agentúra AFP.

„Predbežné údaje ukazujú, že dnes bolo výsledkom ostreľovania v Donecku zabitých šesť civilistov a počet zranených sa zisťuje,“ napísal Kulemzin na sociálnych sieťach.

Doneck, hlavné mesto Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, ovládajú ruskí vojaci, pripomína AFP. Rusko spustilo v pondelok (5. 12.) novú vlnu raketových útokov na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Škody boli hlásené okrem Kyjevskej oblasti aj na juhu a juhovýchode krajiny.

Elektrický prúd vypadol vo všetkých vodných čerpacích staniciach a záložných vedeniach v Odeskej oblasti, čo prerušilo aj dodávky vody, oznámila vodárenská spoločnosť na Telegrame.

V meste Kramatorsk v Doneckej oblasti, ktoré je pod kontrolou Kyjeva, zostalo bez tepla pre výpadky elektriny 370 bytových domov, uviedli tamojší predstavitelia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet