Na hlavný obsah

V Annecy zvíťazila Hauserová, Bátovská Fialková na 27. mieste

Ide o jej piaty triumf v kariére.

V Annecy zvíťazila Hauserová, Bátovská Fialková na 27. mieste
Na snímke rakúska biatlonistka Lisa Theresa Hauserová. Foto: AS Photography

Rakúska biatlonistka Lisa Theresa Hauserová triumfovala v nedeľných (18. 12.) pretekoch s hromadným štartom na podujatí Svetového pohára vo francúzskom Annecy.

Na 12,5 km trati so štyrmi streleckými položkami zvíťazila s náskokom 12,3 sekundy pred domácou Juliou Simonovou a pódium doplnila ďalšia Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová (+14,3).

Slovenka Paulína Bátovská Fialková obsadila po nevydarenej záverečnej streľbe 27. miesto.

Hauserová zaznamenal piate víťazstvo v kariére a druhé v prebiehajúcej sezóne i pretekoch s hromadným štartom. Dopredu sa dostala po prvej ležke a vyšla jej aj druhá streľba.

Po prvom stanovišti v stoji musela absolvovať jeden trestný okruh, no v závere sa nezmýlila a udržala si vedenie do cieľa.

Bátovská Fialková sa dostala na druhej ležke do najlepšej desiatky. Vypadla z nej na deviatom kilometri po tretej streľbe, na ktorej urobila jednu chybu.

Na záverečnú položku v stoji prišla ako dvanásta, no minula až trikrát. Po absolvovaní trestných okruhov bola na 23. pozícii, štyri priečky stratila na záverečných 1 500 metroch. Na Hauserovú stratila 2:04,4 minúty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport