Na hlavný obsah

V Lyone našli utopeného Iránca

Údajne ide o jeho protest proti dianiu v Iráne.

V Lyone našli utopeného Iránca
Smútiaci položili sviečky a vence k zábradlie na brehu rieky Rhôna. Foto: Twitter/ BB Divers Infos

Úrady v juhofrancúzskom meste Lyon vyšetrujú okolnosti smrti Iránca, ktorého tam našli utopeného v rieke Rhôna. Prípad vyšetrujú ako samovraždu. Iránec totiž predtým na sociálnych sieťach zverejnil, že sa chce zabiť, aby upozornil na potláčanie protestov v Iráne.

Telo 38-ročného muža našli v Rhône v pondelok (26. 12.) večer, informovala v utorok (27. 12.) agentúra AFP s odvolaním sa na nemenovaný policajný zdroj. Privolaní záchranári sa muža pokúšali oživiť, avšak neúspešne, dodala AFP.

Mohammed Morádí predtým zverejnil na instagrame video, v ktorom povedal, že sa chce utopiť, aby upozornil na zásahy bezpečnostných zložiek proti účastníkom demonštrácií v Iráne.

Morádího smrť mnohých obyvateľov Lyonu šokovala. V utorok sa na brehu Rhôny konalo pietne zhromaždenie. Smútiaci položili sviečky a vence k zábradlie na brehu rieky, uviedla AFP.

Overovanie teórie o samovražde

V súvislosti s vyšetrovaním prípadu prokuratúra spresnila, že cieľom je „overiť teóriu o samovražde, a to vzhľadom na správy, ktoré dotknutá osoba zverejnila na sociálnych sieťach a v ktorých oznámila svoj úmysel“ vziať si život.

Podľa viacerých členov iránskej komunity Morádí vyštudoval históriu a pracoval v reštaurácii. V Lyone žil so svojou manželkou už tri roky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet