Na hlavný obsah

V Maroku zabil duševne nevyrovnaný muž francúzsku turistku

Stalo sa to neďaleko hlavného mesta.

V Maroku zabil duševne nevyrovnaný muž francúzsku turistku
Na ilustračnej snímke marocké vlajky. Foto: Unsplash

Francúzska turistka zomrela na poranenia hlavy a jej manžela hospitalizovali po útoku „duševne nevyrovnaného“ muža pri marockom hlavnom meste Rabat. V pondelok (12. 12.) o tom informovali predstaviteľ nemocnice a marocké úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

„Žiaľ, žena narodená v roku 1940 zomrela. Do nemocnice ju priviezli už mŕtvu,“ povedala pre AFP Lajla Darfúfíová, lekárka z Nemocnice Mulaja Júsufa. „Veľmi nás mrzí, že sme ju nemohli zachrániť,“ dodala.

Jej manžel, tiež osemdesiatnik, je v „stabilizovanom stave“, uviedla lekárka. Na manželov zaútočil v pondelok „duševne nevyrovnaný človek“, prípad sa stal v pobrežnom meste Mulaj Búsalhám neďaleko marockého hlavného mesta, oznámili úrady.

Muž „bez zjavného dôvodu zaútočil kameňmi na dvoch turistov a spôsobil im zranenia rôznej závažnosti“, uviedli úrady. Dodali, že miestni policajti muža zatkli a odviedli do väzby. Vyšetrovanie prípadu prebieha.

K pondelkovému (12. 12.) útoku došlo dva dni pred semifinálovým zápasom Maroka a jeho bývalej koloniálnej veľmoci Francúzska na majstrovstvách sveta vo futbale v Katare. Francúzi tvoria najväčší počet turistov navštevujúcich Maroko.

V januári zabil útočník nožom 79-ročného francúzskeho turistu na trhu v juhomarockom meste Tíznít. Súd dospel k záveru, že páchateľ nie je trestne zodpovedný za svoj čin, pretože trpí „duševnými poruchami“, a nariadil jeho umiestnenie na psychiatrickej klinike.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet