Na hlavný obsah

Polícia ukončila rukojemnícku drámu v nákupnom centre v Drážďanoch

Páchateľa polícia postrelila, neskôr zraneniam podľahol.

Polícia ukončila rukojemnícku drámu v nákupnom centre v Drážďanoch
Na ilustračnej snímke nemeckí policajti. Foto: TASR/DPA

V nákupnom centre Altmarkt-Galerie v nemeckom meste Drážďany sa v sobotu (10. 12.) dopoludnia odohrala streľba.

Polícia rukojemnícku drámu v miestnom nákupnom centre ukončila a zadržala páchateľa. Ten bol zranený, avšak žiadni rukojemníci zranenia neutrpeli, píše agentúra DPA s odvolaním sa na políciu. Páchateľ predtým zrejme zabil vlastnú matku.

Muž následne zraneniam utŕženým počas policajnej akcie podľahol. Oznámila to polícia, informuje agentúra DPA.

Krátko predtým polícia oznámila, že v sobotu ráno našla telo ženy v rodinnom dome v drážďanskej štvrti Prohlis na juhovýchode metropoly spolkovej krajiny Sasko.

Ako ďalej uviedla, tento trestný čin súvisí so zásahom v centre Drážďan, kde bola hlásená streľba v nákupnom stredisku Altmarkt-Galerie. Podozrivým zo zabitia ženy je jej 40-ročný syn, ktorý má nemecké občianstvo. Polícia vychádza z toho, že páchateľ je psychicky chorý.

Saská polícia predtým na twitteri potvrdila, že jej príslušníci boli počas trvania rukojemníckej drámy s páchateľom v telefonickom kontakte.

Zasiahnutá bola oblasť v okolí spomínaného nákupného centra, ktoré evakuovali, rovnako ako jeho okolie. V dôsledku udalostí polícia obmedzila dopravu v danej oblasti, vrátane prostriedkov MHD.

Bulvárny denník Bild predtým napísal, že jeden muž zabil pištoľou ženu a následne strieľal okolo seba. Údajne chcel vniknúť do budovy rozhlasovej stanice Radio Dresden, čo sa mu však nepodarilo.

Potom mal strieľať na požiarne dvere pri hlavnom vchode a utiekol do nákupného centra Altmarkt-Galerie, kde sa zabarikádoval v drogérii. Podľa Bildu držal rukojemníkov práve v tejto predajni.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet