Na hlavný obsah

V Námestove zrušia rozhodnutia minulého vedenia mesta

Išlo o zavedenie jednosmeriek a zákazu nočného života.

V Námestove zrušia rozhodnutia minulého vedenia mesta
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Zavedenie jednosmeriek a zrušenie nočného života v baroch a na diskotékach. Tieto pravidlá v Námestove fungovali iba pár týždňov. Po zmene primátora a poslancov v mestskom zastupiteľstve je všetko inak. Nariadenia zrušili.

Aj napriek petícii či protestu podnikateľov zastupiteľstvo pred necelým polrokom obmedzilo nočný život. Prevádzky mohli zostať v Námestove otvorené len do jednej hodiny ráno. Dôvodom bolo popíjanie alkoholu či potýčky. Nové vedenie mesta toto nariadenie zrušilo. Podniky môžu byť otvorené do štvrtej ráno.

„Reálne diskotéky začínajú okolo 23. hodiny, a tá prevádzková doba sa javila ako nedostatočná, ten život sa potom prenášal na verejné priestranstvá,“ skonštatoval primátor Námestova Ján Kadera.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Najviac nočných konfliktov sa odohráva pred prevádzkami a vonku na tomto parkovisku. Podľa mesta by bolo riešením, aby si majitelia zobrali toto parkovisko do prenájmu počas podujatí. Zasahovať na ňom by tak mohla aj ich súkromná bezpečnostná služba.

Občianske združenie (OZ) Oravskapriehrada.eu tvrdí, že lete sme platili bezpečnostnú službu aj v exteriéri. Chceli tým znížiť počet konfliktov. Chcú v tom pokračovať a dúfajú, že s novým primátorom sa dohodnú na spojení štátnu polície a OZ.

Bývalé zastupiteľstvo mesta tiež na niektorých uliciach zaviedlo jednosmernú dopravu. Úprava vychádzala z územného generelu dopravy. Mesto na ňu vynaložilo približne 30-tisíc eur. Generel mal odbremeniť cesty a posilniť pešiu a cyklistickú dopravu. Jednosmerky však končia. Nepriniesli totiž očakávania a hustota premávky sa preniesla na iné ulice.

Mesto tak vyhovelo petícii občanov. Zmeny musia prejsť ešte legislatívnym procesom. Do platnosti by mali vstúpiť koncom januára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny