Na hlavný obsah

V Nemecku zadržali rušňovodiča, ktorý mal 2,8 promile alkoholu v krvi

Vynechával stanice či nadával na svoju prácu.

V Nemecku zadržali rušňovodiča, ktorý mal 2,8 promile alkoholu v krvi
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Stuttgarte na juhozápade Nemecka vo štvrtok (15. 12.) pristihli rušňovodiča prímestského vlaku, ktorý mal 2,8 promile alkoholu v krvi.

Prezradil ho chaotický štýl jazdy, počas ktorej nezastavoval v staniciach, dvere otváral s meškaním alebo na to úplne zabudol.

V hlásení k cestujúcim navyše nadával na prácu a svojho zamestnávateľa. Informuje o tom dnes agentúra DPA. Spoločnosť Deutsche Bahn uviedla, že sa tento muž do rušňovodičovej kabíny nevráti.

DPA podotýka, že všetko mohlo dopadnúť oveľa horšie vzhľadom na to, že vodič nastúpil do práce vo štvrtok o 13.38 h, polícia ho však zadržala až neskoro večer.

Či sa takto veľa stihol opiť už pred službou, alebo popíjal ešte počas nej, sa zatiaľ nevie. V piatok (16. 12.) dopoludnia nebol ešte schopný vypovedať.

Okolo štvrtkových 22:30 h sa na políciu obrátila istá žena, ktorá prišla na zastávku vyzdvihnúť dcéru. Vodič však stanicou len prešiel a všetkých cestujúcich nechal vystúpiť na konečnej.

Zabudol tiež, že na určenom mieste má zo súpravy vystúpiť a odovzdať riadenie inému kolegovi. Prípad teraz vyšetruje polícia, ide podľa nej o úplne ojedinelý incident.

Všetko nasvedčuje tomu, že 43-ročný vodič vedel po celý čas ovládať bezpečnostnú poistku, ktorú musí každých 30 minút stláčať, inak by sa vlak zastavil.

Hovorkyňa Deutsche Bahn uviedla, že muž prišiel o oprávnenie viesť vlak. „Alkohol u vodiča vlaku nie je žiadna sranda,“ povedala a dodala, že na všetkých pracoviskách dráh platí nulová tolerancia voči alkoholu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet