Na hlavný obsah

V obci Tajná pri Vrábľoch nemajú starostu, aj keď si ho zvolili

Funkcie sa vzdal dva dni po zložení sľubu.

Obec Tajná pri Vrábľoch nemá starostu, hoci bol v októbrových komunálnych voľbách zvolený. Funkcie sa vzdal dva dni po zložení sľubu. Zdôvodnil to svojou neskúsenosťou a tým, že všetci zamestnanci Obecného úradu podali výpoveď. V liste sa občanom ospravedlnil.

V Tajnej v okrese Nitra kandidovali v tohtoročných komunálnych voľbách na funkciu starostu dvaja uchádzači. Skutočnosť, že víťaz volieb Karol Ondráška sa dva dni po zložení sľubu vzdal úradu, miestnych ľudí zaskočila.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Bývalý starosta sa ľuďom v liste ospravedlnil a svoje odstúpenie zdôvodnil svojou neskúsenosťou a krkolomnými termínmi projektov.

Pred kamerou sa pre RTVS odmietol vyjadriť, no podľa informácií RTVS, ešte pred jeho nástupom na obecný úrad dve administratívne pracovníčky a upratovačka podali výpoveď a zostal tam sám. Agendu teraz vybavuje jedna nová zamestnankyňa a zastupujúci starosta.

„Mňa zvolilo zastupiteľstvo za zástupcu a ja som túto funkciu prijal, snažím sa teraz prakticky vykonávať funkciu tak, aby tá obec fungovala,“ uviedol Juraj Pénzeš (nezávislý), zástupca starostu v obci Tajná.

Michal Kaliňák zo Združenia miest a obcí Slovenska upozorňuje, že v takej malej komunite, akou je obec, by mali ľudia poznať svojich kandidátov.

„A mal by to byť aj signál ku kandidátom, aby vedeli, že netreba iba odvahu, ale aj rozvahu,“ dodal Kaliňák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny