Na hlavný obsah

V Rusku vybuchlo potrubie plynovodu Bratstvo

Traja ľudia zahynuli.

Časť plynovodu Bratstvo v Rusku uzavreli po tom, čo potrubie v Čuvašsku poškodil výbuch. Informuje o tom britská televízia Sky News.

K explózii došlo počas údržbových prác neďaleko obce Kalinino v Čuvašskej republike, asi 150 kilometrov od Kazane, v európskej časti Ruska. Príčiny výbuchu nateraz nie sú známe. Čuvašské ministerstvo pre mimoriadne udalosti informovalo, že hasičom sa medzitým plamene podarilo uhasiť.

Šéf miestnej regionálnej správy Oleg Nikolajev oznámil, že pri výbuchu zahynuli traja ľudia. „Podľa predbežných údajov (na mieste) pracovali štyria ľudia. Nanešťastie traja z nich zahynuli, keď sa nečakane vznietil plyn… Prežila jedna osoba, šofér, ktorý je v šoku,“ uviedol Nikolajev pre ruskú štátnu televíziu.

Regionálna pobočka ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom uviedla, že objem tranzitu plynu výbuch neovplyvnil. Dodávky totiž presmerovali po paralelných trasách.

Plynovod Bratstvo vedie z Nového Urengoja na Sibíri do ukrajinského Užhorodu. Je to jeden z najdôležitejších ruských exportných plynovodov, čiastočne ho vlastní a prevádzkuje aj Ukrajina.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet