Na hlavný obsah

Vlhová po prvom kole slalomu piata, vedie Shiffrinová

Na líderku stratila 1,01 sekundy.

Vlhová po prvom kole slalomu piata, vedie Shiffrinová
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila po prvom kole štvrtkového (29. 12.) nočného slalomu Svetového pohára na piatom mieste. V rakúskom Semmeringu viedla po odjazdení elitnej pätnástky pretekárok s náskokom 72 stotín Američanka Mikaela Shiffrinová.

Vlhová za ňou zaostala o 1,01 s. Na druhej priečke figurovala Švédka Anna Swennová-Larssonová, tretia bola Shiffrinovej krajanka Paula Moltzanová (+0,79).

Vlhová štartujúca s číslom dva predviedla na rytmickej trati aktívnu jazdu bez výraznejších zaváhaní. V cieli bola o 63 stotín rýchlejšia ako Slovinka Ana Buciková, na prvej priečke sa však dlho neohriala.

Lepší čas ako Slovenka dosiahli štyri pretekárky na čele so suverénnou Shiffrinovou. Američanka bola na všetkých medzičasoch v zelených číslach a mierila za víťazným hetrikom, v utorok (27. 12.) a stredu (28. 12.) v Semmeringu triumfovala v obrovskom slalome. 

„Nebolo to najlepšie, nešla som moju jazdu. Trochu som sa trápila, snažila som sa, ale nakoniec je z toho piate miesto. Boli tam zmeny rytmu, ale trať bola dobrá, aj podmienky. Bolo však treba ísť do toho trochu ináč. Som šťastná, že prišlo toľko slovenských fanúšikov. Budem sa snažiť ich potešiť,“ uviedla Vlhová pre RTVS. Druhé kolo je na programe o 18.30 h. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport