Na hlavný obsah

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome tretia

Triumfovala Bassinová.

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome tretia
Na snímke vpravo tretia slovenská lyžiarka Petra Vlhová, uprostred víťazná Talianka Marta Bassinová a vľavo druhá Švédka Sara Hectorová. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotnom (10. 12.) obrovskom slalome Svetového pohára tretie miesto.

V talianskom Sestriere po 1. kole viedla, v druhom však klesla o dve pozície, keď za víťaznou domácou Martou Bassinovou zaostala o štyri desatiny. Druhá skončila Švédka Sara Hectorová (+0,11).

Vlhová dosiahla jubilejné 60. pódiové umiestnenie v kariére. V tejto sezóne SP skončila na pódiu tretíkrát, v novembri bola dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi.

V celkovej klasifikácii poskočila z piateho na druhé miesto, pred ňou je iba Mikaela Shiffrinová, na ktorú stráca 25 bodov (305 – 280). Američanka obsadila v sobotu šiestu priečku. V priebežnom poradí disciplíny zostala Slovenka na štvrtej priečke, na konte má 110 bodov, na čelo sa posunula Bassinová (180).

Prvé kolo sa jej vydarilo

V druhom „obráku“ sezóny sa Vlhovej vydarilo 1. kolo, po ktorom sa usadila na čele. So štartovým číslom šesť predvádzala od úvodu dynamickú, agresívnu jazdu, skvele sa vyrovnala s nerovnou podložkou a optimálnu líniu si dokázala držať aj v strmej strednej časti, kde mali jej konkurentky problémy.

Po úvodnej jazde viedla s náskokom siedmich stotín pred Bassinovou, na tretej pozícii figurovala obhajkyňa malého glóbusu Tessa Worleyová z Francúzska (+0,40).

V 2. kole najprv zaútočila zo šiestej pozície Hectorová, dravá jazda ju nakoniec katapultovala až na pódium. Tretia po 1. kole Worleyová zaváhala a zaradila sa až za Švédku. Bassinová sa na radosť domáceho publika dostala na čelo, z ktorého ju už nedokázala zosadiť ani Vlhová.

Slovenská reprezentantka opäť sľubne odštartovala, no v strmine trochu zaostala a v spodnej časti už nedokázala stratu dobehnúť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport