Na hlavný obsah

Vlhová skončila tretia v slalome, triumfovala Holdenerová

Po prvom kole viedla.

Vlhová skončila tretia v slalome, triumfovala Holdenerová
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v nedeľnom (11. 12.) slalome Svetového pohára v Sestriere na treťom mieste. V talianskom stredisku po 1. kole viedla, v druhom však klesla rovnako ako v sobotnom obrovskom slalome o dve priečky.

O 70 desatín sekundy zaostala za Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, ktorá zopakovala víťazstvo z Killingtonu, pred Vlhovú sa dostala aj Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,47).

Dvadsaťsedemročná slovenská reprezentantka dosiahla 61. pódiové umiestenie v kariére a štvrté v tejto sezóne. V novembri skončila dvakrát tretia v slalome vo fínskom Levi a v sobotu (10. 12.) obsadila v Sestriere bronzový stupienok aj v „obráku“.

Holdenerová zaznamenala 30 pódiových umiestení v slalome, kým sa dočkala premiérového víťazstva vo svojej top disciplíne. Po triumfe pred dvoma týždňami v americkom Killingtone, ktorý dosiahla spoločne so Švédkou Annou Swennovou-Larssonovou, dokázala úspech hneď v ďalšom slalome zopakovať.

Stala sa prvou Švajčiarkou, ktorá vyhrala dva slalomy za sebou od roku 1994, keď sa to podarilo legendárnej Vreni Schneiderovej.

Vlhová štartovala v 1. kole s číslom 5 a na ľadovej trati sa v úvode nevyvarovala drobným chybám. Na druhom medzičase mala manko 41 desatín na dovtedy vedúcu Holdenerovú.

Bojovala so zničenou traťou

Olympijská šampiónka z Pekingu a obhajkyňa malého glóbusu však v zatvorených bránach v strednej strmine našla správny rytmus, svoj výkon postupne vygradovala, dolu pustila lyže a do cieľa prišla s náskokom 24 stotín pred Švajčiarkou. Na treťom mieste priebežne figurovala Shiffrinová (+0,33).

Druhé kolo sa mimoriadne vydarilo Hanne Aronssonovej Elfmanovej, mladá Švédka sa najlepšou druhou jazdou posunula zo 16. priečky až na konečnú štvrtú. Z čelnej pozície ju zosadila až Shiffrinová, ktorá sa dostala do vyše polsekundového vedenia.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje na pódiu so šampanským.
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje na pódiu so šampanským.Foto: TASR/AP

Holdenerová riskovala aj v 2. kole a Američanku nechala za sebou. Ako posledná sa vydala na trať Vlhová, od prvých bránok bojovala so zničenou traťou poznačenú mnohými ryhami a niekoľkokrát zišla mimo líniu.

V najstrmšej časti mala už vyše 80-stotinovú stratu, ktorú dokázala v závere mierne skresať a zachránila tak aspoň pódium.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport