Na hlavný obsah

Vlhová viedla po prvom kole slalomu pred Holdenerovou a Shiffrinovou

Usadila sa na čele elitnej pätnástky.

Vlhová viedla po prvom kole slalomu pred Holdenerovou a Shiffrinovou
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole slalomu Svetového pohára žien. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po elitnej pätnástke 1. kola nedeľného (11. 12.) slalomu Svetového pohára.

V talianskom Sestriere viedla o 24 stotín sekundy pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, líderka SP i priebežnej klasifikácie disciplíny Američanka Mikaela Shiffrinová figurovala priebežne na treťom mieste (+0,33).

Vlhová, ktorá skončila tretia v sobotnom (10. 12.) obrovskom slalome, sa so štartovým číslom 5 nevyvarovala na ľadovej trati v úvode drobným chybám. Ešte na druhom medzičase mala manko 41 desatín na dovtedy vedúcu Holdenerovú.

Olympijská šampiónka z Pekingu a obhajkyňa malého glóbusu však v zatvorených bránach v strednej strmine našla správny rytmus, svoj výkon postupne vygradovala, dolu pustila lyže a do cieľa prišla so štvrťsekundovým náskokom.

Na jej čas nestačila ani Shiffrinová, ktorá sa zaradila až za Švajčiarku. Do sekundy sa zmestila ešte Nemka Lena Dürrová (+0,49) a Švédka Anna Swennová-Larssonová (+0,77). Česká reprezentantka Martina Dubovská zaostávala za Vlhovou o 1,83 s.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport