Na hlavný obsah

Australian Open: Molčan postúpil do druhého kola

Po päťsetovom dueli s Wawrinkom.

Australian Open: Molčan postúpil do druhého kola
Slovenský tenista Alex Molčan. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Alex Molčan sa prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V úvodnom kole vyradil melbournskeho šampióna z roku 2014 Švajčiara Stana Wawrinku po päťsetovej bitke 6:7 (3), 6:3, 1:6, 7:6 (2), 6:4. Vo štvrtom dejstve otočil z 3:5.

Molčan i Wawrinka v prvom sete trikrát stratili podanie a rozhodnutie padlo v tajbrejku, ktorý bol jasne v réžii Švajčiara. Wawrinka si po dvoch minibrejkoch vybudoval náskok 4:0 a za stavu 6:3 premenil po dvojchybe Molčana v poradí druhý setbal.

Najlepší slovenský singlista sa rýchlo zmobilizoval a v druhom sete bol na dvorci lepší hráč, mal navrch v dlhších výmenách. Za stavu 3:2 Wawrinku brejkol a v deviatom geme využil pri vlastnom servise štvrtý setbal.

Pre Molčana je to prvé víťazstvo v tejto sezóne. V Melbourne vyrovnal svoje maximum z vlaňajška, keď štartoval prvýkrát v hlavnej súťaži.

Po druhý raz v kariére vyhral na grandslamovej pôde päťsetový duel, v roku 2021 sa mu to podarilo proti Američanovi Brandanovi Nakashimovi v 2. kole US Open. Jeho ďalším súperom bude Kanaďan Felix Auger-Aliassime.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport