Na hlavný obsah

Australian Open: Molčan prehral v druhom kole dvojhry

Podľahol súperovi Kanaďanovi Felixovi Augerovi Aliassimeovi.

Australian Open: Molčan prehral v druhom kole dvojhry
Na snímke slovenský tenista Alex Molčan. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Alex Molčan neuspel v druhom kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Šiestemu nasadenému Kanaďanovi Felixovi Augerovi Aliassimeovi podľahol po päťsetovom boji 6:3, 6:3, 3:6, 2:6, 2:6.

Posledným slovenským želiezkom v singli tak zostala kvalifikantka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá vo štvrtok nastúpi proti Talianke Camile Giorgiovej.

Auger-Aliassime pod zatiahnutou strechou arény Margaret Courtovej odplatil Molčanovi prehru z vlaňajšieho antukového turnaja ATP v marockom Marakeši.

V prvých dvoch setoch bol Molčan lepší

Molčan bol v prvých dvoch setoch na kurte lepší, vďaka trpezlivej hre a kvalitnej obrane mal navrch v dlhších výmenách. Za stavu 3:3 sa po víťaznom forhende dostal k prvému brejkbalu v zápase, ktorý po nevynútenej chybe Kanaďana premenil a dostal sa na koňa.

Po dvoch esách následne potvrdil brejk a v deviatom geme po úspešnom stopbale premenil tretí setbal.

Slovenský daviscupový reprezentant podával oveľa lepšie ako v dueli prvého kola proti Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi a súpera nepúšťal k žiadnym brejkbalom.

Auger-Aliassime mal problémy returnovať Molčanov ľavácky servis, vo výmenách priveľa kazil, čo bola voda na mlyn slovenskej singlovej jednotky. V osude druhého setu rozhodol šiesty gem, v ktorom Molčan čistou hrou prelomil podanie Augera Aliassimea.

Kanaďan pridal na agresivite

Kanaďan však ani za nepriaznívého setu nezložil zbrane. V treťom dejstve si viac pomáhal prvým podaním, pridal na agresivite, z forhendu dokázal zatlačiť súpera do defenzívy. Za stavu 4:3 po dvojchybe Molčana prvýkrát zobral slovenskému hráčovi podanie a vzapätí uspel pri vlastnom servise.

Hneď v úvode štvrtého dejstva Molčana brejkol čistou hrou, čo ho ešte viac povzbudilo a začal predvádzať tenis, vďaka ktorému sa prepracoval do elitnej svetovej desiatky.

Po ďalšom brejku odskočil Molčanovi na 4:0 a vynútil si piaty set. V ňom rýchlo odskočil na 5:1 a zápas dotiahol do úspešného konca. Grandslamovým maximom Molčana zostáva 3. kolo z vlaňajšieho Wimbledonu a US open 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport