Na hlavný obsah

Bátovská Fialková zlyhala na strelnici, skončila na 26. mieste

Preteky vyhrala Francúzka Simonová.

Bátovská Fialková zlyhala na strelnici, skončila na 26. mieste
Francúzska biatlonistka Julia Simonová. Foto: TASR/AP

Francúzska biatlonistka Julia Simonová triumfovala v nedeľných (15. 1.) pretekoch s hromadným štartom na podujatí Svetového pohára v nemeckom Ruhpoldingu.

Na 12,5 km trati so štyrmi streleckými položkami zvíťazila s náskokom 2,6 sekundy pred Taliankou Lisou Vittozziovou a pódium doplnila ďalšia Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová (+6,7). Slovenka Paulína Bátovská Fialková obsadila po nevydarenej streľbe 26. miesto.

Simonová zaznamenala tretie víťazstvo v tejto sezóne a celkovo siedme vo SP. Dosiahla najrýchlejší bežecký čas a napriek trom chybám na strelnici uspela pred Vittozziovou. Zvýšila tak náskok na čele pred Švédkou Elvirou Öbergovou, ktorá sa nepostavila na štart pretekov pre chorobu.

Bátovská Fialková urobila na prvej ležke jednu chybu a patrila jej priebežná 12. priečka. Na druhej pridala ďalšie tri nepresné výstrely a klesla až na 27. miesto so stratou 1:40,7 minúty na líderku Vittozziovú. V stoji pridala ešte dve chyby a do cieľa prišla na 26. pozícii s odstupom 3:00,6 minúty na Simonovú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport