Na hlavný obsah

Biatlon: Bátovská Fialková desiata vo vytrvalostných pretekoch v Ruhpoldingu

Zvíťazila Talianka Lisa Vittozziová.

Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková.
Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková.Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila desiate miesto vo štvrtkových (12. 1.) vytrvalostných pretekoch na 15 km v rámci 5. kola Svetového pohára. V nemeckom Ruhpoldingu spravila jedinú chybu na poslednej stojke a v cieli mala stratu 2:00,0 minúty na víťaznú Talianku Lisu Vittozziovú.

Bátovská Fialková odštartovala výborne. Úvodnú ležku zvládla bez chyby a po 35 pretekárkach sa zaradila na priebežné 9. miesto so stratou 12 sekúnd na vedúcu Denise Herrmannovú-Wickovú.

Pred Slovenkou boli obe Talianky Dorothea Wiererová a Vittozziová, Nórky Marte Olsbu Röiselandová a Ingrid Landmark Tandrevoldová, líderka celkového poradia Simonová či sestry Hanna a Elvira Öbergové zo Švédska. Bátovská Fialková zvládla bezchybne aj prvú stojku a držala sa medzi favoritkami, i keď na trati trošku stratila.

Po druhej položke mala manko 25 sekúnd na prvú Simonovú, za ktorou išli s desaťsekundovou stratou Röiselandová a Wiererová. 

Nórska pretekárka však minula jeden terč na tretej položke a vypadla z boja o triumf. Naopak, Bátovská Fialková zostala stopercentná a priebežne poskočila už na šieste miesto s mankom 41,1 s na Simonovú. Za ňou nasledovali dve Talianky a Tandrevoldová.

Vittozziová sklopila všetkých dvadsať a prišla si po tretie individuálne víťazstvo v kariére. Dvadsaťštyriročná pretekárka mala dobrý bežecký čas a presnú mušku, keď rovnako ako víťazka sklopila všetky terče a prvýkrát v kariére sa dostala na pódium svetového pohára.

Ďalšej slovenskej reprezentantke Márii Remeňovej nevyšiel štart, keď na prvej ležke minula dva terče, no ďalšie dve položky zvládla bez chyby. V poslednej stojke pridala ešte jeden nesklopený terč a obsadila 62. miesto s mankom 6:55,6 min na víťazku. Jej sestra Zuzana mala bilanciu 1-1-1-1 a skončila na 83. priečke so stratou 9:16,4 min.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport