Na hlavný obsah

Biatlon: Na vytrvalostných pretekoch v Ruhpoldingu dominoval Nór Bö

Slovák Michal Šima skončil na 79. priečke.

Na snímke slovenský biatlonista Michal Šima.
Na snímke slovenský biatlonista Michal Šima.Foto: TASR

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö triumfoval v stredajších (11. 1.) vytrvalostných pretekoch na 20 km v rámci 5. kola Svetového pohára a opäť zvýšil svoj náskok na čele celkového poradia. V nemeckom Ruhpoldingu dosiahol najlepší čas 48:48,4 min napriek dvom chybám na strelnici

Jediný slovenský zástupca v štartovom poli Michal Šima nazbieral päť trestných minút a s mankom 8:50,5 min skončil na 79. mieste.

Druhý skončil jeho krajan Vetle Sjastad Christiansen s mankom 9,9 s (1 trestná min) a tretí finišoval Slovinec Jakov Fak (+29,3 s), ktorý ako jediný z favoritov strieľal čisto.

Pre J. T. Böa to bolo už ôsme individuálne víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, tretie za sebou a celkovo už 63. v kariére. Na trati bol o minútu a 14,4 s rýchlejší ako druhý najlepší Martin Ponsiluoma zo Švédska, Christiansen na neho stratil v behu ešte o sekundu viac.

Preteky poznačili výpadky prúdu v Bavorsku, ktorým sa nevyhol ani biatlonový areál. V Ruhpoldingu tak nefungovala výroba signálu pre priame televízne prenosy, livetimming a miestami ani svetlá v budovách a na strelnici.

Výpadky však nezasiahli časomery, ktoré majú náhradné batérie a fungovali bez prerušenia, takže preteky mohli pokračovať. Televízia ARD však informovala, že regulárnosť podujatia ešte preskúmavala preteková jury.

Šima je s výkonom nespokojný

Šima vyštartoval na trať s číslom 4, čo sa v teplom počasí javilo ako výhoda. Na prvej položke zaváhal na poslednom terči, ktorý nesklopil, no na druhej návšteve na strelnici trafil všetkých päť. Pomalý beh ho však radil do druhej polovice štartového poľa. Lepší výsledok si odpálil na posledných dvoch položkách, keď nesklopil zhodne po dva terče a výrazne sa prepadol.

S piatimi trestnými minútami nakoniec obsadil až 79. miesto. „Nie som vôbec spokojný, ani na trati, ani na strelnici. Inokedy ma drží nad vodou aspoň streľba, ale dnes to nevyšlo podľa plánov. Celé preteky hodnotím negatívne,“ uviedol Šima.

V Ruhpoldingu bol v stredu jediným Slovákom na trati, keďže pre zdravotné problémy nenastúpil Tomáš Sklenárik a na najdlhšej trati neštartoval ani Damián Cesnek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport