Na hlavný obsah

Biatlon: Najlepší tohtosezónny výsledok pre Bátovskú Fialkovú, skončila štvrtá

Vyhrala Švédka Öbergová.

Biatlon: Najlepší tohtosezónny výsledok pre Bátovskú Fialkovú, skončila štvrtá
Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková. Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila vo štvrtkovom (5. 1.) šprinte Svetového pohára v slovinskej Pokljuke vynikajúce štvrté miesto. Ide o jej najlepší výsledok v tejto sezóne. Vyhrala Elvira Öbergová zo Švédska.

Na 7,5-kilometrovom úseku zaznamenala v dvoch streľbách jednu chybu a na víťazku Öbergovú stratila 26,5 sekundy. Druhá skončila líderka celkového poradia, Francúzka Julia Simonová, so stratou 6,9 sekundy a tretie miesto obsadila Dorothea Wiererová z Talianska s mankom 18,7 sekundy. Všetky tri pretekárky zaznamenali bezchybnú streľbu.

Bátovská Fialková odštartovala ako tretia a po bezchybnej ležke sa zaradila na prvé miesto, ktoré si udržala až po druhú položku. Po nej však musela absolvovať jeden trestný okruh, keď minula štvrtý terč. Pri príchode na druhé stanovište mala pritom najlepší medzičas, o 5,3 sekundy lepší ako Elvira Öbergová. Na trati bola Slovenka piata najrýchlejšia.

Jej krajanka Mária Remeňová skončila na 77. priečke s mankom 3:50,6 minúty a dvoma streleckými chybami. Nepostúpila tak do sobotňajšej (7. 1.) stíhačky na 10 kilometrov. Ivona Fialková a Zuzana Remeňová neštartovali pre chorobu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport