Na hlavný obsah

Biatlon: Slováci v mix štafete na 14. mieste, triumfovali Francúzi

Zo Slovákov vyrazil na trať ako prvý Šima.

Biatlon: Slováci v mix štafete na 14. mieste, triumfovali Francúzi
Členovia víťazného francúzskeho biatlonového tímu zmiešanej štafety - Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet, Anais Chevalierová-Bouchetová, Julia Simonová. Foto: ČTK/AP/Darko Bandic

Biatlonisti Francúzska triumfovali v nedeľňajších (8. 1.) pretekoch miešaných štafiet na podujatí 4. kola Svetového pohára v slovinskej Pokljuke. Slovenské kvarteto v zložení Michal Šima, Tomáš Sklenárik, Paulína Bátovská Fialková a Mária Remeňová obsadilo štrnáste miesto.

Víťazi v zložení Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet, Anais Chevalierová-Bouchetová, Julia Simonová uspeli pred štvoricou Talianska (Didier Bionaz, Tommaso Giacomel, Dorothea Wiererová, Lisa Vittoziová), tretí skončili Švédi (Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Mona Brorssonová a Elvira Öbergová).

Zo Slovákov vyrazil na trať ako prvý Šima. Na prvej streľbe musel dvakrát dobíjať a aj na druhej položke potreboval jeden náhradný náboj. Napokon odovzdal pätnásty s odstupom 1:27,1 minúty.

Sklenárik dva razy dobíjal na prvej streľbe, stojku zvládol bezchybne, no klesol na 20. priečku. Bátovská Fialková to na strelnici v ľahu zvládla, išla solídne aj bežecky. V stoji musela trikrát dobíjať a patrilo jej 15. miesto. Odovzdávala však na 13. priečke so stratou trinástich sekúnd na dvanáste Moldavsko.

Remeňová prišla na rovnakej pozícii aj na strelnicu, no raz dobíjala v ľahu a rovnakú bilanciu mala aj na stojke. Síce sa držala na 12. mieste, no v závere ju prebehla ešte Slovinka a Američanka a to napokon prinieslo Slovákom štrnástu priečku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport