Na hlavný obsah

Biatlon-SP: Bátovská Fialková v šprinte v Anterselve na 14. mieste

Triumfovala Talianka Wiererová.

Biatlon-SP: Bátovská Fialková v šprinte v Anterselve na 14. mieste
Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková. Foto: TASR

Talianska biatlonistka Dorothea Wiererová triumfovala vo štvrtkovom šprinte na domácom podujatí 6. kola Svetového pohára v Anterselve. Po čistej streľbe prišla do cieľa 7,5 km trate s náskokom 2,8 sekundy pred prekvapujúco druhou Francúzkou Chloe Chevalierovou, pódium doplnila Švédka Elvira Öbergová (+8,7 s).

V mrazivom počasí vybehla Bátovská Fialková na trať s číslom deväť. Trafila v ležke všetkých päť terčov a mala aj kvalitný bežecký čas. V stojke však minula dva terče rovnako ako krátko pred ňou Simonová, obe biatlonistky sa tak pripravili o pódiové umiestnenie.

Wiererová si pripísala štrnásty individuálny triumf v prestížnom seriáli. Z víťazstva sa 32-ročná Talianka tešila takmer po roku, 23. januára 2022 v rovnakom stredisku ovládla preteky s hromadným štartom. Chevalierová vo svojej siedmej sezóne vo Svetovom pohári dosiahla životný úspech, nikdy predtým v individuálnych pretekoch nefinišovala v Top 3.

Öbergová vďaka tretiemu miestu skresala manko na suverénnu líderku celkovej klasifikácie Juliu Simonovú na 113 bodov po tom, ako Francúzka obsadila v šprinte s dvoma chybami na strelnici až deviatu priečku. Zo štvorice Sloveniek skončila v 96-člennom štartovom poli najvyššie Paulína Bátovská Fialková, s dvoma chybami na strelnici obsadila 14. miesto (+48,7 s).

Najlepší bežecký výkon predviedla Wiererová a pridala k nemu neomylnú mušku. Ohroziť ju mohla rovnako bezchybne strieľajúca Chevalierová, ešte kilometer pred cieľom mala na Talianku náskok 3,4 sekundy, lenže v závere jej došli sily.

Ivona Fialková sa po prekonaní choroby vrátila do kolotoča SP po vyše mesiaci. S piatimi chybami na strelnici nemohla pomýšľať na dobrý výsledok a napokon obsadila až 75. priečku. Mária Remeňová bola 82. a jej sestra Zuzana 87.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport