Na hlavný obsah

Biatlon-SP: Bö vyhral všetkých päť šprintov sezóny

Slovák Šimo na 69. priečke.

Biatlon-SP: Bö vyhral všetkých päť šprintov sezóny
Johannes Thingnes Bö. Foto: TASR/AP

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö vyhral aj piaty šprint tohto ročníka Svetového pohára. V piatok (20. 1.) v Anterselve potvrdil svoju dominanciu. Pripísal si už desiaty individuálny triumf v prebiehajúcej sezóne a opäť zvýšil náskok na čele celkového poradia.

 Napriek jednej chybe na strelnici mal v cieli čas 22:44,1 min a náskok 31,4 sekundy pred druhým Martinom Ponsiluomom zo Švédska, ktorý rovnako minul jeden terč. Tretí skončil ďalší Nór Sturla Holm Laegreid s čistou streľbou a mankom 37,3 s. Jediný slovenský zástupca Michal Šima obsadil 69. miesto.

Bö opäť ukázal, že na trati nemá momentálne konkurenciu a v najkratšej disciplíne nemá problém vyhrať aj s chybou na strelnici. Tú spravil na úvodnej ležke, no aj tak mal po nej najlepší čas a množstvo „čistých“ pretekárov za ním zaostalo o sedem a viac sekúnd.

Dvadsaťdeväťročný pretekár išiel nesmierne rýchlo aj v druhom kole, navyše zvládol stojku bez chyby a prišiel si po desiaty individuálny triumf v sezóne. Dokopy ich má na konte už 63. Päť šprintov v sérii nevyhral z mužov ešte nik.

Aj z dôvodu zdravotných problémov malo Slovensko na štarte len jediného pretekára. Michal Šima minul na ležke i stojke zhodne jeden terč. Na trati nepatril medzi najrýchlejších, stačilo mu to len na 69. miesto (+3:09,5 min) a nepredstaví sa v sobotňajších (21. 1.) stíhacích pretekoch na 12,5 km.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport